NYHEDER

Læs om vores kommende og tidligere arrangementer, aktiviteter og udgivelser nedenfor – eller tilmeld dig vores nyhedsbrev, der udsendes ca. otte gange om året.

Nyt spændende samarbejde

Dato: Marts-September 2024
Sted: UDFORSK, Varde Kommune

Rum for Undren samarbejde nu med Susanne Storm fra Æstetisk Læring omkring udvikling af materialer til Varde Kommunes eksterne læringsudbud. I projektet udvikles øvelser, aktiviteter og materialer, der forbinder drama med tegning og filosofisk dialog og tænkning. Mere info følger…

Workshop på Samfundsfagslærernes dag 2024

Dato: 19. marts 2024
Sted: VIA Center for Undervisningsmidler, Aarhus

På dagen afholder Rum for Undren workshop med fokus på, hvordan man kan bruge forskellige samtalekort og øvelser i sin undervisning. Der dykkes ned i relevante temaer som fx frihed, lighed og retfærdighed.

Læs mere om Samfundsfagslærernes dag 2024 og tilmeld dig.

Mød Rum for Undren på Lærfest 2024

Dato: 13.-14. marts 2024
Sted: Bella Center, København

Igen i 2024 stiller Rum for Undren op med en stand på årets lærfest, denne gang i Bella Center i København. I finder os på stand 36 lige ved siden af CFU.

Læs mere om Lærfest 2024.

AFLYST! Workshop på Protreptisk Ledernetværk

Dato: 28. februar 2024
Sted: Ztrong Protreptisk Ledernetværk, Slagelse

Hvad sker der, når man kombinerer kunstneriske greb med traditionelle filosofiske samtaler? Dette og andre spørgsmål undersøger Rum for Undren på denne workshop, som er målrettet ledere, og som udbydes af Ztrong – Protreptisk Ledernetværk.

Læs mere om protreptisk ledernetværk og tilmeld dig.

Veloverstået uddannelsesforløb for ansatte på Skt. Knuds Skole

Dato: 21.-27. februar 2024
Sted: Skt. Knuds Skole, Aarhus

Hele Skt. Knuds skoles pædagogiske personale og ledelse har nu afsluttet et uddannelsesforløb hos Rum for Undren. Forløbet bestod af tre undervisningsgange med forberedelse og afprøvning mellem dagene.

Læs mere om vores uddannelsesforløb og andre workshops.

Workshop for lærere i skolens kulturfag

Dato: 30. januar 2024
Sted: UC Syd CFU, Campus Haderslev

Rum for Undren afholder kursus for alle lærere med tilknytning til skolens kulturfag. På kurset er der fokus på, hvordan man kan arbejde med filosofiske undersøgelser og samtaler indenfor de forskellige fag.

Læs mere om kurset og tilmeld dig.

Netværksdag for filosofi med børn

Dato: 27. januar 2024
Sted: Frederiksberg, København

Mød os på årets netværksdag, der denne gang finder sted i København. Rum for Undren stiller op med en stand og er klar til filosofiske og undrende dialoger med dagens deltagere.

Læs mere om netværksdagen og tilmeld dig.

Workshop for lærerstuderende

Dato: 12. oktober 2023
Sted: UC Syd, Læreruddannelsen Haderslev

En hel dag fik 4. årsstuderende ved læreruddannelsen i Haderslev lov til at afprøve, diskutere og eksperimentere med forskellige materialer og øvelser, som Rum for Undren præsenterede. Dagen bød på gode diskussioner, spændende tegninger og ikke mindst en stor mængde filosofisk tænkning.

Workshop om kunst og filosofi

Dato: 29. september 2023
Sted: The Animation Workshop, VIA, Viborg

Hvordan kan kunstens væsen undersøges gennem kunsten selv og gennem filosofien? Sammen med deltagere fra skoler og uddannelsesinstitutioner, blev dette spørgsmål undersøgt, da vi afholdt workshop på årets Animated Learning Konference i Viborg.

Læs mere om konferencen.

Rum for Undren deltager i indledende udviklingsarbejde om børnekulturstrategi

Dato: 27. september 2023
Sted: Varde Kommune

Gert Biesta holdt oplæg som optakt til kommunens arbejde med udvikling af ny børnekulturstrategi. Med pointeringen af, at kunsten ikke bør have et instrumentelt sigte og at kunst “ikke er en luksus” gav Biestas oplæg anledning til mange refleksioner og dialoger.

At tænke filosofisk – nyt uddannelsesforløb igangsat

Periode: September 2023 – februar 2024
Sted: Skt. Knuds Skole, Aarhus

Gennem efteråret og vinteren gennemfører Rum for Undren et uddannelsesforløb for alt pædagogisk personale på Skt. Knuds Skole i Aarhus. Skolen ønsker at gøre filosofi til et formål for skolens praksis, og realiseringen af dette ønske skal bl.a. finde sted som følge af det forløb, som Rum for Undren udbyder.

UDFORSK – Nyt stort samarbejde

Periode: August 2023 – juni 2024
Sted: Varde Kommune, Natur Kultur Varde, Varde Bibliotek m.fl.

Rum for Undren skal i det kommende skoleår bidrage til udviklingen af Varde Kommunes nye eksterne tilbud til daginstitutioner og skoler.

Se de foreløbige udbud på UDFORSK.

Dialog, kunst og tænkning – ny artikel til fagbladet Liv i Skolen

Dato: 9. juni 2023
Sted: Tidsskriftet Liv i Skolen, Nr. 2/2023, VIA

Dette nummer af tidsskriftet Liv i Skolen er et temanummer om filosofi med børn. Louise fra Rum for Undren har bidraget med en artikel, hvori den filosofiske dialog diskuteres og udvides til også at indeholde æstetisk-skabende arbejdsformer.

Tidsskriftet kan bestilles her.

Anmeldelse: Samtalesalon om venskab

Dato: 4. juni 2023

Henriette Jensen fra Ullerup Bæk Skolen i Fredericia har afprøvet “Samtalesalon om venskab” i sin 4. klasse. I sin anmeldelse beskriver hun bl.a., hvordan arbejdet har givet eleverne mulighed for både at beskrive egne erfaringer med venskab og samtidig forholde sig undersøgende til temaet.

Hele anmeldelsen kan læses her.

Katalog til alle ungdomsuddannelser

Dato: 5. juni 2023

Mange af Rum for Undren’s materialer henvender sig til unge. Derfor har vi nu samlet materialerne i et overskueligt katalog, som netop er udsendt til alle landets ungdomsuddannelser.

Ønsker du at modtage kataloget, kan du kontakte Rum for Undren på e-mail.

Rum for Undren på Lærfest 2023

Dato: 19.-20. april 2023
Sted: Stand 114, Balkonen, Aarhus Congress Center

Tak for to forrygende dage på årets Lærfest, som foregik i Aarhus. Det var en fornøjelse at kunne vise vores materialer frem og have gode samtaler med lærere, konsulenter og andre med interesse i filosofi med børn.

Læs mere om Lærfest ’23.

Ny udgivelse: TÄNK på svensk

Dato: 14. marts 2023

I samarbejde med Carolina Falk og Karen Helene Haugaard har Rum for Undren netop udgivet to nye TÆNK, nemlig TÄNK identitet og TÄNK venskap. De to TÄNK kan købes via vores hjemmeside.

s mere her.

Kursus for kristendomslærere

Dato: 10. marts 2023
Sted: CFU, UC Syd Haderslev

Kurset er desværre blevet aflyst, men lignende kursus afholdes i januar 2024. Følg med på CFU UC Syds kursuskalender.

Læs mere her.

Workshop: Filosofi og stop motion

Dato: Hele året

Rum for Undren udbyder i samarbejde med stop motion animator Tina Klemmensen, workshop for undervisere og pædagoger, hvor filosofiske spørgsmål og refleksioner kombineres med karakterudvikling, modellering og stop motion animation.

Læs om workshoppen her.

Kronik i Information

Dato: 30. januar 2023
Sted: Information

I samarbejde med Sofie Kinch fra Designskolen i Kolding, har Louise fra Rum for Undren udgivet en kronik, som præsenterer et undringsmanifest for folkeskolen.

Læs kronikken her.

Netværksdag om filosofi med børn

Dato: 28. januar 2023
Sted: UCN Aalborg

Rum for Undren måtte desværre melde afbud til denne begivenhed. Men vi ses til netværksdag næste år!

Se programmet for 2023 her.

Ny anmeldelse af Tankekort

Dato: 10. december 2022

“En god og nem måde at få filosofi med børn ind i en travl hverdag. Kan klart anbefales også til de yngste indskolingsbørn.” Sådan skriver Ida Kanstrup, der er lærer på Katrinebjergskolen i Aarhus efter at have afprøvet Tankekort fra Rum for Undren.

Læs hele anmeldelsen her.

Ny udgivelse: TÆNK kunst

Udgivelsesdato: 5. december 2022

Vi er stolte af at præsentere denne nye TÆNK, som handler om kunst. Netop kunst er et af de temaer, som optager os meget, bl.a. fordi der er mange forbindelser mellem kunst og filosofi. I TÆNK kunst stiller vi spørgsmål til kunstens væsen, til dens udformning og udtryk.

Se TÆNK kunst her.

Julemarked på Godsbanen

Dato: 3.-4. december 2022
Sted: Godsbanen, Aarhus

Igen i år deltager Rum for Undren i Godsbanens julemarked. Kig forbi – vi er i Vogn 1 lørdag og søndag kl. 11-17.

Læs mere om Godsbanens julemarked.

GRATIS inspirationsworkshop

Dato: 23. november 2022 kl. 14-17.
Sted: VIA CFU, Aarhus

Rum for Undren afholder inspirationsworkshop med fokus på, hvordan man kan praktisere filosofi med børn i grundskolen.

Læs mere her.

Katalog for skoleåret 2022/23

Udgivelsesdato: 10. oktober 2022

Glæd jer til at modtage vores fysiske katalog, som kommer ud på alle skoler i uge 43-46. I kataloget præsenterer vi vores læremidler til grundskolen samt vores kurser for lærere. Endelig giver vi også gode råd til, hvordan man kan arbejde med “filosofi med børn”. Så hold øje med fragtmanden i ugerne efter efterårsferien.

Ny anmeldelse på samtalebog og vejledning

Dato: 9. oktober 2022
Sted: Birte Strandby / Bogvægten

Det er fine, fascinerende billeder med masser af inspiration og gode spørgsmål, som vil kunne fange børnene.” (…) “Generelt virker materialet indbydende og let at gå til både for børnehavebørn og børn i indskolingen.”

Læs hele anmeldelsen her.

Nyt i shoppen

Udgivelsesdato: 1. oktober 2023

Hvem er jeg? Tegneark er nu tilgængelige i vores shop. Med tegnearkene kan temaer som identitet, venskab, normalitet, dumhed, skønhed mv. undersøges gennem en æstetisk tilgang, der efterfølgende giver anledning til filosofisk tænkning og samtale.

Læs mere her.

Filosofilm: Workshop for lærere og pædagoger

Dato: 29. september 2022
Sted: VIA, The Animation Workshop, Viborg

“Inspirerende!” blev der sagt efter denne workshop på årets Animated Learning Conference. Workshoppen blev afholdt af Rum for Undren i samarbejde med stop motion animator Tina Klemmensen og lagde op til filosofiske refleksioner, skabende processer og filmmageri.

Læs mere her.

Rum for Undren i Den Gamle By

Periode: Juli-oktober 2022
Sted: Den Gamle By, Aarhus

Rum for Undren er inviteret til at deltage i udviklingen af De Dybe Kældre i Den Gamle By. Her skal børn i alderen 5-10 år gå på opdagelse, hvor de gennem leg og filosofiske aktiviteter inspireres til  forundring og refleksion med historien som ramme.

Mere info følger.

Udgivelse af to ny TÆNK

Udgivelsesdato: 1. juni 2022

Rum for Undren’s populære serie TÆNK, der hver består af 40 spørgsmålskort knyttet til ét tema eller fænomen, er nu udvidet med nummer 10 og 11 i rækken, nemlig TÆNK håb og TÆNK normal. Samtalekortene kan bruges i mange forskellige sammenhænge med unge fra ca. 12 år.

Se alle varianter af TÆNK her.

Netværksdag om filosofi med børn

Dato: 7. maj 2022
Sted: Købehavns Professionshøjskole, København

Rum for Undren er medarrangør af årets netværksdag for filosofi med børn – samt deltager i dagen med et fagligt oplæg om filosofi og skabende processer. På dagen er der masser af inspiration at hente fra fagfolk og praktikere, der alle har viden og erfaring om filosofi med børn.

Se programmet her.

Unge og identitet – workshop på vejledertræf

Dato: 5. maj 2022
Sted: Comwell Kellers Park, Børkop

Rum for Undren deltog på årets vejlederkonference i Fredericia Kommune. Workshoppen handlede om, hvordan man med en filosofisk tilgang kan arbejde med unge og identitet – og hvordan denne tilgang kan være relevant for skolens UU-vejledere.

Tilbage i shoppen – nu i 2. udgave

Udgivelsesdato: 1. maj 2022

Vejledningen til samtalebogen Kan man være venner med en løve? er nu tilbage i shoppen. Vejledningen er udkommet i en ny opdateret 2. udgave.

Læs mere om udgivelsen her.

Rum for Undren på årets Lærfest

Dato: 27.-28. april 2022
Sted: Scandinavian Congress Center, Aarhus

Rum for Undren deltog på Lærfest Aarhus med en fin stand placeret på balkonen.

Læs mere om Lærfest.

Artikel om modige børn

Dato: Marts 2022
Udgivelsessted: DpT, 2022 #1, temanummer: Gys, gru og modige børn.

Louise fra Rum for Undren bidrager til dette tidsskrift med artiklen Modige børn. Med afsæt i Platon, Aristoteles, museum Køn’s udstilling om Astrid Lindgren samt egne erfaringer, undersøges og nuanceres “mod” og dets relevans for pædagogik og uddannelse.

Læs mere om temanummeret her.

Ny workshop for lærere og pædagoger

Dato: Februar 2022

Rum for Undren udbyder nu en workshop, som handler om, hvordan man kan integrere filosofi med børn og unge i sin praksis ved samtidig at inddrage æstetiske arbejdsformer. Workshoppen kræver ikke særlige forkundskaber og retter sig mod alle fagområder.

Læs mere om workshoppen her.

Prisvinder!

Dato: Februar 2022

Dansk Netværk for Filosofi med Børn, som Rum for Undren er en del af, vinder prisen for “årets filosofiske initiativ”. Prisen er stiftet af Dansk Selskab for Filosofisk Praksis og uddeles hvert år. Begrundelsen er blandt andet, at netværket “lykkes med at bygge bro mellem alle, der arbejder med filosofi med børn i Danmark”.

Læs mere om prisen her.

Ny shop på hjemmesiden

Dato: Januar 2022

Shoppen på hjemmesiden er blevet opdateret, så den matcher de behov, som lærere og pædagoger har, når de søger efter materialer til en bestemt målgruppe.

Gå på opdagelse i vores shop her.

Samtalebog udkommer i 6. oplag!

Dato: December 2021

Det er med stor glæde, at vi nu har sendt samtalebogen Kan man være venner med en løve? Samtalebog for små og store filosoffer i trykken for sjette gang. Det skyldes selvfølgelig, at den stadig sælges og bruges rundt omkring i de små hjem, på skoler og i daginstitutioner. Tak til alle “små og store filosoffer”, som bruger vores bog.

Læs mere om bogen her.

“Det’ for børn” – oplæg om filosofi med børn

Dato: November 2021
Sted: HerLitt – Litteraturfestival, Herning Bibliotekerne

I november deltog Louise på HerLitt – Litteraturfestival i Herning. Konferencedagen bød på mange forskellige oplæg med fokus på børn, undren og litteratur. I sit oplæg præsenterede Louise, hvordan Rum for Undren arbejder med børn og undren.

Se programmet for konferencen på HerLitt.

Rummets fortællinger – ny artikel i Børn & Bøger

Dato: Oktober 2021
Udgivelsessted: Børn & Bøger – Magasinet om dannelse, medier og læring, nr. 6, 2021

I artiklen udfoldes centrale perspektiver på forholdet mellem fortællinger og det rum, som børn befinder sig i. Artiklen inderholder refleksioner over pilotprojektet i Køge, som Rum for Undren deltager i sammen med Køge Bibliotekerne og en række SFO’er i kommunen.

Kunst-filosofisk forløb for unge

Fra august 2021 udbyder Rum for Undren et nyt forløb for unge om identitet. I forløbet arbejdes der med portrættegning og filosofisk samtale. Hvordan fremstiller jeg mig selv? Hvilke idealer har jeg for mit selvbillede? Hvordan opfatter jeg andres selvfremstillinger?

Forløbet er rettet mod unge i bl.a. grundskolen, på ungdomsuddannelser og højskoler.

Læs mere her.

Nye TÆNK i shoppen

Dato: Juli 2021

Rum for Undren har netop udgivet tre nye TÆNK, som fra juli er tilgængelige i shoppen. De tre TÆNK handler om identitet, mod og dumhed.

Læs mere om TÆNK.

Se TÆNK i shoppen.

Tankestreger – ny blog

Dato: Juni 2021

Rum for Undren har nu etableret sin egen blog, hvor der løbende vil komme nye indlæg. På bloggen kan der skrives kommentarer.

Se Tankestreger.

“Pop-up biblioteker” i Køge – nyt pilotprojekt skudt i gang

Projektperiode: Marts 2021 – December 2021
Sted: Køge

Efter flere corona-udsættelser blev pilotprojektet om børns undren, æstetiske-stemte rum og læselyst skudt i gang online. Projektet fortsætter med workshops, interviews og empiriske undersøgelser frem til december 2021.

Rum for Undren deltager i projektet sammen med Køge Bibliotekerne og SFO’er i Køge Kommune.

Nye plakater i shoppen

Dato: Januar 2021

Nye fine plakater er nu tilgængelige for salg i vores shop. Som supplement er det muligt at få tilsendt en vejledning med inspiration til filosofisk tænkning og samtale ud fra plakaternes temaer.

Se mere i shoppen.

Dansk Netværk for Filosofi med børn – netværksmøde 2021

AFLYST – mere info følger i efteråret 2021

Dato: 30. januar 2021
Sted: Københavns Professionshøjskole

Planlægningen af næste års netværksmøde er i gang, og der vil i løbet af efteråret komme nyt om program og tilmelding her på siden og via netværkets facebookside.

Ny artikel om børns fortællinger

Dato: December 2020
Sted: KvaN – Tidsskrift for læreruddannelse og skole

I artiklen beskriver Louise Nabe-Nielsen betydningen af børns egne fortællinger i en filosofisk skole-praksis.

Læs mere om udgivelsen.

Filosofiens Dag på DOKK1

Dato: 21.-22. november 2020
Sted: Dokk1 i Aarhus

I anledning af Filosofiens Dag den 19. november afholder Dansk Selskab for Filosofisk Praksis en række events og foredrag i den følgende weekend. Her kan man som altid møde Rum for Undren og høre mere om, hvad filosofi med børn er.

Info følger her på siden og på DSFPs hjemmeside.

Friskolerne – interview med Lho Høiris

Dato: Oktober 2020
Sted: Magasinet Friskolerne

I anledning af udgivelsen af plakaten (bare rolig) DU ER HELT ALMINDELIG, interviewes Lho Høiris om tankerne bag plakater.

Se plakat og interview.

Udstilling på Godsbanen

Dato: 1.-31. oktober 2020
Sted: Produktionsgangen Godsbanen

Kig forbi Godsbanen i Aarhus og se Lho Høiris’ udstilling af selvportrætter. Gennem portrætterne stiller Høiris spørgsmål ved menneskets idealer om det smukke og normale.

Læs mere om udstillingen.

TÆNK – oplæg til filosofisk eftertanke og samtale

Dato: Udkommer 1. september 2020
Sted: Tilgængelig i vores shop – og snart i boghandlen

Rum for Undren udgiver ny serie, der lægger op til filosofisk undren, eftertanke og samtale. De første seks temaer er i handlen fra 1. september.

Religionslærernes Dag

Dato: 1. september 2020
Sted: SDU, Odense

Rum for Undren deltager med oplæg, workshop og fremvisning af materialer på Religionslærernes Dag, der i år afholdes i Odense.

Læs mere her.

Undren og læselyst – udviklingsarbejde om børn og filosofi

Dato: Skoleåret 20/21
Sted: Køge Bibliotekerne og Køge Kommune

Fra august deltager Rum for Undren i et udviklingsprojekt sammen med Køge Bibliotekerne og en række SFO’er i Køge Kommune. Med afsæt i børns undren og fantasi og med brug af en filosofisk tilgang, skal projektet inspirere til læselyst og nye læsefællesfællesskaber hos børnene i de deltagende SFO’er.

Projektet er støttet af Slots- og Kulturstyrelsen.

Samtalesalon om ondskab

Dato: Juli 2020

Rum for Undren har nu to samtalesaloner tilgængelige i vores webshop – om henholdsvis venskab og ondskab. Den nyeste salon stiller spørgsmål til det onde og menneskets handlinger.

Find samtalesalonen her.

Teater og filosof hjælper børn gennem Corona-krisen

Dato: 5.-7. maj 2020
Sted: Gasværksgrunden, Østerbro

Teater Hund & Co samarbejder med Rum for Undren, når der gennemføres udendørs filosofi-teater for børn med fokus på de filosofiske spørgsmål, som corona-hverdagen bringer.

Læs mere her. Se pressemeddelelsen her.

Nina tør alt – nyt forløb om mod

Sted: Gyldendals indskolingsportal Dansk 0-2.

Rum for Undren har udarbejdet et undervisningsforløb med udgangspunkt i fortællingen “Nina tør alt” af Mette Hegnhøj Mortensen og Akin Duzakin.

I forløbet, som inddrager forskellige æstetiske arbejdsformer, undersøges fænomenet mod.

Skolemessen i Århus

Dato: 22.-23. april 2020

Desværre blev skolemessen aflyst pga. Corona. Vi glæder os til at deltage den 27.-28. april 2021.

Uddannelsesforløb i Trekroner

Efter to opfølgende undervisningsgange med opsamling og evaluering, har ca. 20 pædagoger på Trekronerskolen i Roskilde nu afsluttet deres uddannelsesforløb i filosofi med børn.

Vi ser frem til at følge deres filosofiske aktiviteter fremover.

Ny artikel: Undren på skoleskemaet?

Dato: Februar 2020
Sted: Religionslæreren

Ny artikel af Louise Nabe-Nielsen undersøger og udfordrer Danmarks Lærerforenings Folkeskoleideal.

Find oplysninger om artiklen under udgivelser.

Netværksdag i Odense

Dato: 18. januar 2020
Sted: SDU, Odense

Igen i år deltog Rum for Undren i den årlige netværksdag for filosofi med børn. Dagen bød på masser af oplæg og workshops, og gav anledning til erfaringsudveksling blandt de over 100 deltagere.

Louise fra Rum for Undren stod bl.a. for et oplæg om undren på baggrund af bogen Filosofi i skolen. Undervisningens rum for undren. 

Ny artikel om undren og skolernes PLC

Dato: December 2019
Sted: Børn & Bøger. Magasin om dannelse, medier og læring.

I artiklen Når PLC vækker undren præsenterer Louise Nabe-Nielsen, hvordan biblioteket kan skabe rum for undren hos børn – og hvilke overvejelser der følger af denne mulighed.

Find oplysninger om artiklen under udgivelser.

Worfor!

Dato: December 2019

Billedkunstner Henriette Brun har netop udgivet denne fantastiske bog, der fører pædagoger og børn gennem et univers af naturvidenskab, leg, kunst, poesi og filosofi. Louise fra Rum for Undren har bidraget til bogen med filosofiske spørgsmål til de forskellige kapitler. En varm anbefaling herfra!

Find bogen hos Dafolo.

Julemarked på Godsbanen

Dato: 6.-7. december 2019
Sted: Godsbanen, vogn 1, Aarhus

Igen i år deltog Rum for Undren i Godsbanens julemarked. Dejligt at så mange kiggede forbi til en snak om børn og filosofi.

Dansk Selskab for Filosofisk Praksis

Dato: 23. november 2019
Sted: DOKK1, Aarhus

Rum for Undren deltog også i fejring af Filosofiens Dag på DOKK1 i Aarhus, hvor vi i samarbejde med Dansk Selskab for Filosofisk Praksis etablerede et undringsrum med filosofiske spil, samtalesalon og meget andet.

Læs mere om Dansk Selskab for Filosofisk Praksis

Filosofiens Dag 2019

Dato: 21. november 2019

Igen i år fejrede Rum for Undren “World Philosophy Day”. Det skete dagen igennem ved lancering af forskellige filosofiske indlæg på Facebook.

Ny bog: Filosofi i skolen. Undervisningens rum for undren

Dato: 30. september 2019

Bogen “Filosofi i skolen. Undervisningens rum for undren” er nu udkommet på Hans Reitzels Forlag.

Bogen præsenterer nogle bud på, hvordan man kan praktisere filosofi med børn i skolen, herunder hvordan fænomener som undren, æstetik og undersøgelse er væsentlige.

Find anmeldelser og andre oplysninger om bogen under udgivelser.

Planlægning af kommende netværksmøde

I efteråret 2019 deltager Rum for Undren i planlægningen af det kommende netværksmøde for filosofi med børn. Planlægningen sker i år i et bredt samarbejde med bl.a. Filosofipatruljen, Filosofaen og SDU.

Arrangementet løber af stablen den 18. januar 2020.

Læs mere her.

Filosofiske spørgsmål til fire nye børnebøger

Dato: September 2019

Louise fra Rum for Undren har udformet filosofiske spørgsmål til hver af disse fire nye børnebøger, som udkommer på Gyldendal. De filosofiske spørgsmål er fornemt placeret bagerst i hver bog, og kan både bruges i forbindelse med højtlæsning og når de lidt større børn selv læser.

Læs mere om de fire udgivelser her.

20 pædagoger på efteruddannelsesforløb

Dato: April-juni 2019
Sted: Roskilde

Omkring 20 skolepædagoger har nu gennemgået Rum for Undren’s uddannelsesforløb i filosofi med børn. Forløbet består af 3 x 3 timer med faglige oplæg, øvelser, planlægning af egen praksis og evaluering.

Læs mere om uddannelsesforløbet her.

Heldagsworkshop i Tyskland

Dato: April 2019
Sted: Flensburg

Endnu en gang gæstede Rum for Undren det sydslesvigske med et heldagsarrangement for egnens lærere og pædagoger.

Læs mere om Rum for Undren’s kursusmuligheder her.

Interview til fagbladet FOA

Dato: Marts 2019

Louise fra Rum for Undren er i artiklen Hvor kommer vejret fra? interviewet af journalist Jonna Toft. Artiklen handler om filosofi i børnehaver, og Louise bidrager blandt andet med gode råd til den voksne, som ønsker at bringe filosofi ind i børnehaven.

Læs hele artiklen her (s. 23-27).
Se de 8 gode råd til den voksne her.

Rum for Undren på årets læringsfestival

Dato: 13.-14. marts 2019
Sted: Bella, København

Igen i år deltog Rum for Undren på årets læringsfestival. Tak til alle jer, der kiggede forbi vores stand.

Læs mere om festivalen her.

Samtalesalon om venskab

Dato: Marts 2019

Rum for Undren udgiver nu samtalekort om venskab. Kortene giver anledning til afholdelse af filosofiske samtalesaloner.

Læs mere her.

Kursus for kristendomslærere

Dato: 29. januar 2019
Sted: Rønde

Som led i et længere opkvalificeringsforløb af ikke-linjefagsuddannede kristendomlærere, medvirker Rum for Undren med en række perspektiver omkring filosofi med børn og kristendomsfaget.

Netværksdag om filosofi med børn

Dato: 28. januar 2019
Sted: VIA, Aarhus

Rum for Undren deltog i årets netværksmøde om filosofi med børn med en stand, hvor alle vores filosofiske materialer kunne ses og købes. 

Se mere fra dagen her.

Nye Tankekort

Dato: Januar 2019

Seks nye Tankekort er nu klar i webshoppen. Brug kortene som tankevækkere i et tematisk forløb eller som forstyrrelse eller inspiration til nye tanker.

Læs mere om tankekortene her

Mød os på julemarked

Dato: 8.-9. december 2018
Sted: Godsbanen, Aarhus

Igen i år deltog Rum for Undren med en stand på Godsbanens julemarked. Dagen bød på mange gode snakke om filosofi, undren og børn.

Se billeder fra dagene her.

0
Du har 0 emner i kurven